Mer trailer äventyr

Idag har vi haft ännu mer trailer äventyr. Vi skulle hämta hem en häst från en vildhäsrflock som hade kolik och ända sättet att göra det fort är att sätta upp stacket och driva in den i transporten. Allt gick fick förutom att bilen och transporten fastnade ÖVERALLT. Tillslut fick vi iallafall in hästen och kunde ge den medicin och den verkar må bättre nu :) Körde föresten förbi MOnty Roberts ranch igår, Ska försöka åka dit en dag och kolla, dem har öppet för allmänheten varje dag verkar det som. Och även om jag inte stödjer alla hans metoder så får jag väl leva upp till vad jag själv säger och få inspiration från alla håll och kanter och jag tror verkligen att man kan lära någor från ALLA, även om man inet håller med om det mesta den andra säger. SÅ upp till bevis Sara :)

Solvang

 

 

Var i Solvang idag, Californiens danska huvudstad som inte ser ett dugg ut som danmark och har ett enormt antal konditori med diverse  ”danska” och ”svenska” kakor som jag aldrig har sätt hemma i hela mitt liv. Solvang verkar också vara the number one attration för kineser ocj japaner.

  Jag fick låna ranchens Mega bil och körde dit själv. Trodde att jag skulle hamna halvvägs till Montana men jag hittade faktiskt dit mot alla odds. Måste säga att det var en väldigt cool känsla att köra i världens största pickup truck helt själv på lant vägarna i Californen. Men JÄKLAR vad den  bilen dricker bensin. Måste verkligen ta fram en El landrover Defender när jag blir stor ;).

Stannade till och handlade lite mandel mjölk och bröd påvägen hem också. Man kan ju tycka att i Usa med 349243023 alternativ till ALLT borde det vara hyffsat lätt att hitta ett nyttig bröd, meeeeen nej. Det va lättare att hitta matbröd med pepparmint glasyr på, för det är väl precis vad du vill ha på din frukost macka ?, än något ens lite åt det nyttiga hållet.  Till slut hittade jag någon sorts rågbröd och surdegslimpa, Halleluja.  MEN det är så väääldigt mycker enklare att vara Vegan här, de har vegan version av allt, och massor av färdigrätter som är veganska vilket vi knappt har något av hemma.

 Jag är ju inte helvegan utan min egen lilla variant, flexigan kallas dem det här ;). Jag äter kött, mjölk ägg och allt OM jag vet att djuret har haft ett bra liv OCH en bra slakt. Därför äter jag te.x vilt kött. Har inget emot djur produkter i sig, och det är naturligt att äta kött, Men jag har väldigt mycket emot sättet kött och mjölk industrin använder och behandlar djur. Vet jag inte vart det kommer ifrån äter jag det inte. Punk. Men har djuret levt ett bra och värdigt liv OCH genomgått en bra slakt GE MIG DET.

Och det är lättare att leva efter  här i Usa faktiskt trotts att de älskar allt som är kemiskt framställt.  Idag såg jag dessutom en ställning till bacon så att man kunde laga till det i mikrovågsugnen. Skona mig.

28 december

Blogg2
Idag ( den 28 december, vet inte när jag kommer kunna lägga in detta eftersom Wifi I min lilla stuga jag har flyttat till inte fungerar, eller det fungerar två meter utanför dörren men inte inne i stugan THE IRONI) har vi minsann haft lite äventyr här på gården (pensionärs poäng på den meningen).
Vi skulle hämta ner ett sto från en liten vildhäst flock som är gammal och inte kan tugga maten ordentligt och för att göra det sätter man upp staket inne i hagen som leder till en trailer, där var lixom problem nr 1. Att få upp trailern till hagen. Såklart, vilket en ler-van svensk kunde räkna ut fastnade hela mega ekipaget på kanske 1.5 ton i leran. Vi fick försöka köra in den i Utah hagen (hagen med flocken som kommer från Utah) för att sen kunna vända den. Men nej den fastnade i hagen så vi fick vänta några timmar för att det skulle torka upp lite. Och med hjälp av en traktor, en kaboota och ett antal kedjor fick vi faktiskt ut den.
Problem nr 2. En häst i en vild flock fick kolik så två av dem som jobbar på gården och egentligen skulle starta sin ”feed run” där de kör ut hö till ALLA hästarna fick åka ut med veterinär till den istället för att fodra. När de kom tillbaka va det bäck mörkt och hästarna va ju tvungna att få mat och då åkte den ena killen hem vilket betydde att jag och en annan fick köra runt i bäck mörker och fodra alla hästarna. Det var faktiskt väldigt coolt ;) hahaha, Man såg alla vildhästarnas siluett i månljuset medans jag körde den lilla kabootan och den andra killen kastade ut hö till alla hästarna. Fastnade dock på ett ställa och fick stänga av motorn för att få kabootan i fyrhjulsdrift och man märkte direkt hur mörkt och framför allt tyst det var. Ritkigt häftigt.
I morgon har jag ledigt och ska SJÄLV med min kära vän mega bilen köra till Solvang en stad i närheten som tydligen ska vara Kaliforniens Danska huvudstad, och ska tydligen likna köpenhamn. Ska bli roligt och se hur de kära amerikanarna tolkar Köpenhamn, OM jag hittar dit vill säga, fast det blir nog värre att hitta hem i mörkret. Men man tackar aldrig nej till ett äventyr RIGHT? 